Call us now: +5999 6637989
Op innovatieve wijze maakt Metis zodanig gebruik van natuurlijke hulpbronnen dat door efficiënt energiebeheer in feite elke gebruiker in zijn eigen behoefte kan voorzien.
Daarbij is een belangrijk uitgangspunt dat alle apparatuur, zoals ook de EV-lader, voldoet aan alle eisen die voor duurzaamheid gelden, zoals geen gebruikmaking van milieubelastende materialen en een lange economische levensduur van gemiddeld 25 jaar.
De doelgroep voor de Metis EV-lader is in feite elke energiegebruiker in het algemeen en de (toekomstige) eigenaar van een elektrisch voertuig (EV) in het bijzonder.
Het is bijzonder geschikt om te combineren met een eigen opweksysteem zoals een PV-installatie bij voorkeur met DC converter, waarmee het in de toekomst mogelijk is de EV rechtstreeks, en dus supersnel, met gelijkstroom te laden. In combinatie met onze 100% duurzame piekscheer voorziening kunnen deze faciliteiten ook voor het normale energieverbruik 24uur per dag worden benut.
Om met behulp van de aanwezige (of de toekomstige) PV-installatie het EV echt met groene energie op te kunnen laden eventueel in combinatie met de piekscheer voorziening
Voor dat EV-laadproces zijn er technisch gezien een aantal mogelijkheden.
Rechtstreeks via een wandcontactdoos (Mode 1) waarbij elke vorm van beveiliging ontbreekt en door oververhitting van de stekerverbinding er sprake is van brandgevaar. Een betere methode is de laadkabel te gebruiken die in de meeste gevallen is meegeleverd door de autodealer (Mode 2). Weliswaar wordt ook deze kabel via een wandcontactdoos aangesloten maar is dan voorzien van een stroombegrenzer.
Voor beide uitvoeringen geldt wel, dat het opladen trager verloopt dan het laadproces via een EV-lader.
Voor het laadproces ( Mode 3) zoals Metis dat toepast, wordt een contactdoos in een speciale uitvoering (standaard type 2) met bijbehorende contactstop (stekker) gebruikt.
Deze stekerverbinding is geschikt voor een stroomsterkte van 32Ampere en bedoeld om voor elke gewenste laadstroom, op een veilige en snelle manier elke EV op te kunnen laden.
Tijdens het continu bewaakte laadproces wordt informatie over de AC- en DC- lekstromen gedurende verschillende laadcycli aan de gebruiker ter beschikking worden gesteld, waardoor tijdig fouten kunnen worden gedetecteerd. Door continu controle van de interne electronica en regeling van de temperatuur via sensoren voorkomt de laadcontroller uitval van het EV laadstation.
Het laden volgens Mode 3 is de enige juiste manier en is over het algemeen alleen maar mogelijk via openbare laadpalen. Het nadeel van deze mogelijkheid is dat het laden beslag legt op kostbare tijd en in het allerbeste geval daarvoor “grijze” energie (mix van duurzaam en fossiel) beschikbaar is.
Bovendien is een laadpaal niet altijd beschikbaar en het gebruik daarvan zeker niet kosteloos.
Daar tegenover staat de altijd beschikbare energievoorziening van de eigen apparatuur en het gebruiksgemak om op elk gewenst moment de EV-lader kosteloos te kunnen benutten..
Met gebruikmaking van hoogwaardige electrotechnische componenten wordt met behulp van het eigen ontwerp zowel standaard modellen en alsook op klantspecificatie de EV-laders geproduceerd.
De in Finland vervaardigde corrosievrije behuizing wordt verder bewerkt en voorzien van de benodigde componenten vervolgens aan de hand van de geldende Europese normen bekabeld en aangesloten en met een vast protocol op de juiste werking beproefd.