Welcome visitor can you Log In or Create an Account

Call us now: +5999 6637989

Klassiek Muziekweekend voor jong en oud 14-15 april

Het sprookje ‘Kibranechi’ (Notenkraker) in Luna Blou en een Sunset Concert in La Belle Alliance. Twee unieke klassieke concerten in één weekeinde, georganiseerd door het Projectorkest Curaçao, met deelname van bekende lokale musici, muziekschoolleerlingen en buitenlandse gasten.

Het beroemde ballet van Tchaikovsky, De Notenkraker, beleeft een unieke premiere op Curacao in een bewerking tot tweetalig muziektheater. Gouden Griffel winnares Imme Dros en Gouden Penseel winnaar Harrie Geelen hebben toestemming gegeven om voor de lokale productie hun teksten en sprookjesachtige beelden te gebruiken. Ook de producent van deze versie, het Nederlands Balletorkest, heeft bij grote uitzondering toestemming gegeven het materiaal te gebruiken.

De Notenkraker is een verhaal waarin de strijd tussen goed en kwaad centraal staat. Op een winterse dag in Nederland, krijgt Katie voor haar verjaardag een notenkraker in de vorm van een pop, die later tot leven komt. Op een vliegende schotel reizen Katie en de Notenkraker langs verschillende exotische landen en wordt zelfs Curacao niet overgeslagen. Elk land heeft zijn eigen dans en muziek. De melodieën zijn erg vrolijk, spannend en herkenbaar. Het verhaal wordt afwisselend in het Nederlands en Papiamentu verteld door Crisèn Schorea. De Papiamentu vertalingen zijn van Judy Sprock en Bunchi Römer.  Naar aanleiding van deze uitvoering is er ook een (niet-officiële) vertaling bedacht voor het woord ‘Notenkraker’: ‘Kibranechi’.
De muziek wordt uitgevoerd door Het Projectorkest Curacao. Een orkest van ruim 30 musici, waaronder lokale professionals Eric Calmes, Pepito Reyes, Manuela Galmeyer-Ríos, Arjen de Graaf, Ruth Hoevertsz en ervaren volwassen amateurs. Bijzonder is ook de deelname van talentvolle vioolleerlingen van de Akademia di Musika Edgar Palm van het Cultureel Centrum Curaçao, (Young Strings CCC), die moeiteloos alle vioolpartijen van blad meespelen in het orkest. Blazers onder leiding van klarinettist Hein van Maarschalkerwaart en bevriende musici uit de regio en uit Nederland maken het orkest compleet. De muzikale leiding ligt bij dirigent Anneke Volbeda. Het geheel wordt op de piano ondersteund door Ilja Huang, die ook de algehele organisatie heeft.

Een jonge danseres van Ecole de Danse, leerlingen van Jeugdtheaterschool Drazans en geprojecteerde beelden helpen het verhaal vertellen. Regisseur is Björn Sluiter. Er zijn twee middagvoorstellingen op 14 april, om 3 en 5 uur. Het concert duurt een uur. Kaarten a 20 gulden zijn te koop bij Mensing’s Caminada.

Dit concert vindt plaats onder auspiciën van de Curacaosche Kunstkring en wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied.

Sunset Classical Concert (15 april)
Op zondag 15 april is er om 17:15 uur een gevarieerd klassiek concert in ‘La Belle Alliance’ van het Avila Beach Hotel. Eleanne Haalstra, Martha van Bergen (viool), Thijs Haalstra (viool en tenor), Judy Sprock (fluit), Andrew Solomon (hobo), Hein van Maarschalkerwaart (klarinet), Enid Lucasius (fagot), John Smit (hoorn), Ilja Huang en Anneke Volbeda (piano) spelen werken van o.a. Vivaldi, Beethoven, Mozart, Schubert en Sarasate. De 18-jarige Eleanne trad met het Jeugd Orkest Nederland op in het Concertgebouw in Amsterdam. Haar vader Thijs was violist in diverse orkesten en zingt sinds 2007 als solist in diverse opera’s. John Smit is hoornist en musicoloog en speelde in het Nederlandse Koninklijke Luchtmacht Orkest. Het concert is mede mogelijk gemaakt met steun van het Avila Beach Hotel.

Kaarten a 40 gulden voor volwassenen en 20 gulden voor jeugd t/m 18 jaar zijn vanaf zaterdag 7 april te koop aan de frontdesk van het Avila Beach Hotel. Een hapje en een drankje in de pauze zijn in de prijs inbegrepen.

Meer informatie op Facebook: Projectorkest Curaçao

No votes yet
Location: