Welcome visitor can you Log In or Create an Account

Call us now: +5999 6637989

Informatie export Curaçao

chamber-of-commerce

Hallo allemaal! In deze blog zal ik het gaan hebben over de workshop die we hebben bezocht bij de kamer van Koophandel van Curaçao met betrekking tot de export naar de Verenigde Staten. Blijf aandachtig lezen want deze informatie kan zeer nuttig voor u zijn!

Bedrijven met veel potentie

Er zijn een heleboel kleine bedrijven in Curaçao, die goede kwaliteitsproducten bieden maar die niet goed bekend zijn bij de toeristen en de lokale bevolking. Onze taak hier bij I am made in Curaçao is het promoten van deze lokale bedrijven, zodat ze meer bekendheid verkrijgen en dus sneller kunnen groeien.

Workshops

Een fundamentele stap voor deze lokale bedrijven om snel te groeien is dat ze hun producten moeten aanbieden op de internationale markt. Zoals u misschien al weet leiden grotere markten tot meer kansen voor bedrijven. Een belangrijke stap voor deze lokale bedrijven om succes te bereiken is door hun markt uit te breiden naar de Verenigde Staten.

Er zijn veel lokale bedrijven met veel potentie, maar ze zijn niet allemaal bewust van de regels en voorschriften met betrekking tot de export naar de Verenigde Staten, gelukkig kunnen deze bedrijven deelnemen aan workshops aangeboden door de kamer van Koophandel en industrie van Curaçao in Willemstad.

CBERA en CBTPA

Mijn stagebegeleider en ik hebben deelgenomen aan een van deze workshops, ik heb veel geleerd over de CBI. De CBI is een handelsprogramma gemaakt om de economische ontwikkeling te stimuleren en de handel te bevorderen van sommige Caribische eilanden waaronder Curaçao. De CBI bestaat uit twee belangrijke onderdelen: CBERA en CBTPA.

Wat ik bij de workshop heb geleerd is dus dat als u als bedrijf bewust bent van de regels en voorschriften bij het exporteren naar de Verenigde Staten dat dit u bepaalde voordelen kan opleveren met betrekking tot de belastingen. Vooral voor kleine bedrijven is het van cruciaal belang om een stap voor de concurrentie te blijven. Wanneer u deze voordelen misloopt, dan kunt u moeilijker op de kosten besparen en geen lagere prijzen doorvoeren wat minder winst betekend. Daarom adviseer ik iedereen die een bedrijf heeft of van plan is om een bedrijf te beginnen om deel te nemen aan deze workshops!

No votes yet
Location: