Welcome visitor can you Log In or Create an Account

Call us now: +5999 6637989

Blog 20 – 7 Gratis activiteiten op Curacao!

Toen ik me een paar maanden geleden voorbereidde op mijn stageperiode, heb ik er nooit aan gedacht mijn eigen blogs te schrijven en daarbij ook nog geweldige plaatsen te mogen bezoeken. Hier ben ik dan, bijna aan het einde van mijn stage periode. Een hoop interessante dingen kwamen op mijn pad. U kunt zich voorstellen dat de kosten dan wel meer oplopen, maar dit tropische eiland heeft meer dan genoeg mooie plekjes en activiteiten te bieden waar je geen cent voor hoeft te betalen om het mooie te kunnen zien. Hier heb ik daarom 7 gratis activiteiten die u kunt doen op Curacao:

  1. Breng een bezoek aan Landhuis ‘Chobolobo’IMG_20150904_144023
    Mijn eerste echte activiteit van ontdekking was Landhuis ‘Chobolobo’. Binnenin is de Curaçao Likeur fabriek te vinden. De tour dieje zelf af kan leggen gaat door de tijd van de lokale geschiedenis van het productie proces van de echte Curaçaose likeur. Aan de achterkant van het Landhuis bevindt zich het Chobolobo Café waar je een korte stop kan maken. Entree bij het Landhuis is helemaal gratis.
  2. Loop rond de Handelskade (Willemstad)
    U zult misschipundaen Willemstad induiken om wat te winkelen, of u gaat richting de bekende Pontjesbrug. Maar hier zult u ook de Handelskade treffen en misschien nog wel mooier de verschillende, vrolijk gekleurde huizen die behoren tot het UNESCO Werelderfgoed.
  3. Vind het meest verse fruit bij de drijvende markt
    Gedurende de (werk) week kunt u elke dag de ‘drijvende markt’ vinden, waar u verschillende soorten vers fruit kunt kopen dat helemaal komt van de andere kant van de zuidkust, Venezuela. De aardige fruitverkopers zullen u helpen en het beste advies geven. Voor maar een paar gulden kunt u al een paar stukken fijn fruit proeven.floating market
  4. Een kort ritje langs de Aloë Vera plantage & ‘Serena’s Art Factory’
    Bent u opzoek naar een genezen Aloë Vera product? Of heeft u altijd wel is willen weten hoe een Aloë Vera plantage eruitziet? Op Curacao zijn we blij met onze plantage waar de bekende CurAloe producten worden geproduceerd! En als u toch deze richting op gaat, kunt u ook een kijkje nemen bij de unieke ‘Art Factory’ van Serena. Zij maakt samen met haar schilders de Chichi® sculpturen.

     

     

    1442953209215

  5. Relaxen op het strand.
    Er zijn bekende stranden omringd door enorme hotels, maar als je meer wilt zien van het strandleven hier, moet je de weg naar het ‘Westpunt’ volgen. In de richting van het Westpunt zal je geweldige plekjes tegenkomen zoals; Playa Lagun, Grote Knip, Porto Mari, Playa Daaibooi en nog meer adembenemende stranden.Klein Cura 1
  6. Snorkelen in de helder blauwe zeeën
    Wanneer je aan het relaxen bent op het strand kan je het gemakkelijk combineren met snorkelen! Een verfrissende duik op Cas Abou of Piscaderabaai zullen je ogen openen. Een mooie onderwater wereld wordt onthuld. Dus vergeet niet uw snorkelspullen!
  7. Kom meer te weten over de historie rond het Rif Fort
    Nog een tip: het moment dat u rond de handelskade loopt, zult u vast tijd overhouden om in en rond het Rif Fort te lopen. Van oorsprong is het Fort gebouwd om het land te beschermen tegen piraten en andere rovers. Nu maakt het fort deel uit van een historisch monument. Binnenin bevinden zich restaurants, cafés’, winkels en nog meer. Eens in de week treden er muzikanten op, om wat lokale entertainment te laten zien wat toeristen zeker waarderen.IMG_20150928_114425

Hierbij weet u mijn top 7 gratis activiteiten. Ben ik wat vergeten volgens u? Nou, twijfel niet om te reageren en uw favoriete plek op ons mooie Dushi Island te delen!

No votes yet
Location: