Welcome visitor can you Log In or Create an Account

Call us now: +5999 6637989

Blog 19 – De top 5 mooiste stranden

Ziet het voor u: u bent net aangekomen op het altijd zonnig en tropisch Curacao, u bent lekker gesetteld en heeft de spullen uitgepakt. Nu bent u helemaal klaar voor de heerlijke vakantie. Maar er zijn op Curacao meer stranden om te bezoeken op Curacao, het ene mooier dan de ander.
Om het u gemakkelijk te maken heb ik een top 5 gemaakt van de stranden die mij het meest hebben aangesproken tijdens mijn periode op Curacao.

Er zijn maar liefst 42 stranden die ik bezocht heb in 5 maanden, dit is dus niet alles!

cas abou

Op nummer 5 heb ik Cas Abou beach staan. Een vrij groot strand waar u wel entree betaalt. Helder blauw water en een wit strand. Er zijn veel palmbomen en parasols om lekker onder te liggen, iets wat u zeker het ultieme vakantie gevoel geeft. Een aantal mensen hebben mijn geadviseerd om ook hier te snorkelen. Als liefhebber van het onderwater leven is dit dan ook een aanrader.

Port Mari

# 4: Port Mari, een over het algemeen rustig strand waar u de kinderen ook mee naar toe kan nemen. Ook op dit strand bevinden zich de algemene faciliteiten. Wat ik zo mooi vond aan Port Mari is de vibe die er hangt. Het strand was prettig om te liggen en de mensen die op dat moment rondliepen waren zeer relaxed.  Port Mari heeft een superheldere zee en wit strand. Misschien nog iets witter dan het strand van Cas Aboa. Een must see tijdens uw verblijf op Curacao!

Playa Lagun

Op de 3e plaats staat voor mij Playa Lagun. Een heel klein strand, waar ook veel lokalen komen. Zelf heb ik een geweldige ervaring met Playa Lagun. Er is mij verteld dat er in de ochtend altijd 3 trouwe zeeschildpadden zwemmen. Plotseling in de middag rond een uur of 5 op een zaterdagmiddag zwom er een schildpad vlak onder mij. Een hele mooie unieke ervaring om ‘natuur’ zo van dichtbij te zien. En daarom zal ik zo komen bij het strand waar waterschildpadden in scholen zwemmen.

1444611449822

Maar eerst nummer 2: Grote Knip. De Antilianen noemen dit ook wel Kenepa. Kleine Knip bestaat ook en is een soortgelijk strand als Playa Lagun, klein maar intiem gezellig. Grote Knip is nog altijd een openbaar strand en onder de toeristen het populairst. Misschien wel omdat de kleur van de zee opvallend turquoise is en van bovenaf is dit zeker goed te zien. Toen ik dit water indook viel er een soort last of druk van mijn schouders, een apart maar fijn gevoel en iets wat u zelf ook moet ervaren.

Klein Curacao

En mijn nummer 1 strand: Klein Curacao. Het kost wat om hiernaartoe te kunnen gaan. Maar het is een onbewoond eiland dat je een keer in je leven gezien moet hebben. Het parelwitte zachte strand is onmenselijk. Het water, O het water dat moet je gewoon zelf meemaken. Maar het mooiste van allemaal komt nog. De waterschildpad van Playa Lagun is niet de enige die ik heb gezien. De waterschildpadden bij Klein Curacao zwemmen samen in de buurt van het eiland. Dit is de grootste aanrader van alle stranden, dus komt u ooit op Curacao, of bent u nog nooit op Klein Curacao geweest dan moet u dit zeker doen!

No votes yet
Location: